Avusturya – Aile Birleşimi Için Gerekli Evraklar

Türkiye’de Avusturya vizesi almak için yapılacak başvuruda gerekli olan belgeler . Avusturya’dan eşinizin size gönderecegi evraklar:

* Davet eden kişinin pasaportunun fotokopisi + oturma musadesinin (simdi kart halinde) fotokopisi- ve Avusturya vatandaşlıgına sahip olan kişilerin Vatandaşlık Belgesi (Staatsbürgerschaftsnachweis) + fotokopisi

* Son 3 ayın orjinal maaş bordosu (Lohnzettel) + işyerinden işine devam eddiğine dair belge

* Geçiminizi temin edecek kişiden Noter veya mahkemeden tastikli bir taahhütname ( Verpflichtungserklärung )

* Maliye tarafından onaylanmış kira kontragının (Mietvertrag) fotokopisi
Kira sözleşmesi, kalınacak yer ile ilgili belge, kendinize ait ise tapusu gerekli. + evin krokisi ve kirayı ödediğine dair banka dekontu. Kontoauszug veya ödedigini gösteren Erlagschein.

* ikametgah Belgesi (Meldezettel) + aslı ve sigorta kartının (E-card) fotokopisi

Türkiye’den temin edilmesi gereken belgeler, Gidecek kişiye ait evraklar:

* Türkiye’de baglı oldugunuz mahkemeden sabıka kayıt belgesi (Leumundzeugnis) almanca tercümesi, noter tasdikli olmasi gerekli + fotokopi, 3 haftayı geçmemiş olacak.

* 7 Adet Vesikalık Fotograf – Yüzünüz ve Kulaklariniz net sekilde görünmeli. Saclari uzun olanlar, arkadan baglasinlar. Bogazlik giysiden kacinin.

* Evlilik Cüzdanı (Heiratsurkunde) fotokopi, Evlilik cüzdanı fotokopisi aslının aynısıdır diye tasdıkli olacak. Evlenen kişi evlendiği yerden tasdik etdirebilir fotokopisini yada noterde tasdikler fakat para alır evlendiren makam ücretsiz tasdikler fotokopiyi.

* Vize başvurusunda bulunan kisinin Pasaportunun (2. 3. 4. 5. 60. sayfalarının ) fotokopisi

* Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Nufus Cüzdanı Suretı (Noterden alınıyor ve almanca tercümesi, noter den onaylatılıyor)

* Vukuatlı Nüfus Kayıt Örnegi + fotokopi + almanca tercümesi, noter onaylı olması gerekli (en fazla 3 haftalık olacak)

* Form B  evlenme kayıt örnegi + fotokopi

* Form A dogum kayıt örnegi + fotokopi

* Ikametgah Belgesi almanca tercümesi noter onayli olmasi gerekli.

* Okumus adamı sevıyorlar! kım sevmez ki, eger Üniversite diploman varsa onunda fotokopisi ekle, faydasi olur.

Aile birleşimi için basvuru formu konsolosluktan alınıyor ve tercümanlar yardımıyla dolduruyorsunuz. Başvuru formunun çeşitleri var, eşinizin hangi ülkenin vatandaşı oldugunu söyleyin.

Öncelikle İlgili konsolosluktan Aile Birleşimi için Başvuru Formu ve randevu almanız gerekiyor. Başvuru formunu doldurduktan sonra yukarıdaki evrakları tamamlamanız gerekiyor…

Bu evrakların orjinallerini hazırladıktan sonra hepsinden birer tane fotokopi çekerek; Orjinalleri ve Fotokopileri olmak üzere 2 dosya haline getirilmelidir ve bu şekilde konsolosluğa teslim edilmelidir. © canfm.at

Vizenizi almaya giderkende Seyahat sigortasi isteniliyor, en az 3 aylik.

derleme ve kaynak: www.canfm.at ve www.canfm.info okurları © Izinsiz kopyalanaz – Hukiki Islem Baslatılır, yer Linz mahkemeleridir !

*****************************************************
Bu sayfadaki Yorumlarida okumaniza tavsiye ederiz:
1 – http://canfm.info/?p=154

2 – http://canfm.info/?p=1336

***

Bu konu ile ilgili kafalarda soru isareti birakan sorular asagiya yazdim, okunuyla ilgilenen arkadaslarin bilgisi ve tecrübelerine dayanarak bu konuda yardimci olurlarsa seviniriz.

Evlilik cüzdani asli mi gerekli yoksa fotokopisi noter tastikli olmasi yeterli mi?

Avusturya’daki kisinin davetiye yollamasi gerekli mi? nasil yapiliyor?

Avusturya’daki kisi Türkiye’ye basvuru formu gönderiyor mu? 4 sayfalik olmasi gereken bir form göndermeli mi? formun adi nedir?

sadece sigorta karti fotokopisi yeterli mi? yoksa baska kagitlar isteniyor mu? Calistigi isle ilgili hangi belgeler gönderilmeli?

Yukarida listelenmis olan belgelerde eksiklik var mi, lütfen kontrol ediniz. yorumlarinizla listeyi dahada anlasilir ve detayli hale getirebiliriz. TESEKKÜRLER…


Bunlarda ilgini çekebilir:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

1.529 Yorum “Avusturya – Aile Birleşimi Için Gerekli Evraklar”

Sayfalar: [31] 30 29 28 27 26 25 24 23 22 211 » Show All

  • 1529
    recep inanç

    BEY-RA TERCÜME AİLE BİRLEŞİMİ TURİST DOSYALARINIZ HAZIRLANIR SAYGILARIMLA
    RECEP İNANÇ
    TEL:0537 723 60 79 TEL:0090 312 466 86 09
    TUNUS CADDESİ 49/8 KAVAKLIDERE ANKARA 15 YILLIK TECRÜBEM VAR,,
    MUNAWAR HAYIRLI OLSUN 12 SİNDE GÖRÜŞMEK ÜZERE KİB

  • 1528
    Mustafa

    Aynur《《《
    1.Buraya gelip önce ev tutmanız gerekiyor,
    2.en az kişi basi 15-20 metrekare olmalı.
    3.en düşük maaş 1200 netto diye biliyorum en az full 3ay lohnzettel lazım bu arada bunlar sizin yapacağınız işlemler. Eşiniz vizeye başvurana kadar ve vizeyi alana kadar sizin çalışıyor olmanız gerekiyor. Eşinizinde en az 3 aylık sigortası olması gerekiyor.
    Bu şartlar yerine gelirse vize cikana kadar ortalama en az 1yıl çalışmanız gerekiyor. Eşinizin vizesi ciksa dahi avusturyaya geldigi andan itibaren sigortasi sizin maasinizdan kesilmeye baslayacak calismaya baslayana kadar. tabi cocuktan dolayi almayabilirler. Gözünuzde cok buyutmeyin zor gibi gorunsede hepsi bir sekilde halloluyor. Sadece sabir.

  • 1527
    aynur

    Yardm edin lütfen. Daha önce de yazmıştım ama cevap yazan olmamış malesef :( avusturya vatandasiyim avusturya ya geriye dönmek istiyorum 4 senedir tr de yaşıyorum ama malesef olmuyor eşimin maaşı yetmiyor. Oğlumda avusturya vatandaşı. Oraya gelip kaç ay çalışmam gerek. Ne kadar maaş almam lazım. Lohnzettel ne kadarlik istiyorlar yardımcı olun lütfen bilgilendirin beni :( ((

  • 1526
    Munawar

    Merhabalar;

    2011 Aralık ayında başvuruda bulunduğum vizem onaylandı. Uzun bekleyiş sürecinde evliliğim gerçek anlamda sınandı. O yüzden bu işe yeni girecek olan arkadaşlara tavsiyem, ilişkinize güveniniz yoksa, yurtdışında yaşama hayalleri ile başlamayın. Ülkemiz bir çok anlamda yaşanası bir yer. Avrupa kapitalist düzen üzerine kurulu ve son zamanlarda ekonomileri de çok iyi durumda değil. Beni bu süreçte, sabırlı olmamı sağlayan başta Allah’tır, diğer sebepler de eşimle olan birbirimize olan bağlılığımız, vizem çıkana kadar iş hayatını bırakmamam . Elbette eşimle tartışmalarımız olduğu da oldu, bu süreci yaşayan herkes bunu yaşamıştır. Diğer yandan etrafın ‘vizen daha çıkmadı mı’ sorularına maruz kalıyorsunuz. Gerçekten çok sıkıntılı bir süreç. Vizesi erken çıkanlar da var ama benim gibi uzayanlar da. Her ihtimali düşünmek gerekir, o yüzden öncelikle ilişkinizi değerlendirin. Sağolsun Recep Bey burdaki çoğu insana yardımcı olduğu gibi bana da oldu. Tüm vize bekleyen insanlara büyük sabırlar diliyorum, inşallah en kısa zamanda güzel haberler alırlar.

  • 1525
    aynur

    Merhaba

    Su anda Türkiye’de yaşıyorum. Bitane oğlum var ikimizde avusturya vatandasiyiz. Avusturyaya gidip eşime vize çıkartmak istiyorum.kac aylık lohnzettel vermem gerek. Bide ne kadar maaş almam lazım. Çocuk olduğu için kolaylik olurmu.sagolun simdiden

  • 1524
    A.Osman Deliiba

    Arkadaşlar Avusturya Aile Birleşimi İçin Gerekli Bütün Soruları Yanıtlar Ve Form.Belge Listesi Temin Edebilirim.

    Bu Konu İla İlgili Bütün Sorular İçin 507 477 72 53

    Ben Çektim Siz Çekmeyin..

  • 1523
    Merve İnce

    Emel hanım bana ulaşabilir misiniz durumlar aynı ancak yaşamış biri olarak siz bana yardımcı olabilirsiniz lütfen ?
    Herhalde Avusturya’da yakın yerlerde olucaz Allah nasip ederse bende büyük ihtimalle Münih’ten geçicem.

  • 1522
    emrah

    selam benim bi sorun olcakti benim babam 26 senedir avustuyada işçi ben de gitmelistiyom oda çaliştigi yere sölemiş açaba isgegi olursa gitebilirmiyim

  • 1521
    Pinar

    Merhaba , ben kismet olursa bu yaz evlenecegim. esim türkiyede yasiyor ben avusturyada.
    Hangi evraklar lazim bize , ve vizemizin cikmasi ne kadar sürebilir bilginiz var mi ? bu arada ben türk vatandasiyim :/

  • 1520
    recep inanç

    evrak konusunda istanbul farklı ankara farklı yanlış yönlendirmek istemem
    05377236079 numaram bu konuyu anlatırsan telefonda tam anlamış olurum yanlış bilgi vermek istemem

  • 1519
    erkan

    Recep bey kocaelide yaşadıkları için istanbuldan müracaat yapacak. Babadan ne gibi bir kağıt lazım bütün velayet annede baba nafakayı bile ödemiyor yani çocuklarla ilgilenmiyor.

  • 1518
    recep inanç

    mrb erkan evlendikten sonra tabikide eşinin çocuklarınıda götürebilirsin çocukların velayeti eşine verilmiş ise babadanda muavafakatname almak zorundasın 18 yaş altı ise çocuklar 05377236079 recep inanç akaradan başvuru yapacaksanız yardımcı olurum

  • 1517
    erkan

    slm ben avusturyada yasiyorum ve eski esimden 2 sene önce burda bosandim ve eski esimden bosanmak icin türkiyede dava actim normalde mahkeme bitti ama eski esim mahkeme sonucu tebligati imzalamiyor ve hala nikahim düsmedigi icin yeni esime nikah yapamiyorum yeni esimin 2 tane cocugu var biri 18 biri 12 ye girecek ve bunlarin vekaletide annesinde babalarida almanyada yasiyor ve benim nikahim düsünce hemen nikah yapmaya gidecegim peki nikahtan sonra türkiyede bulunan yeni esime avusturya konsoloslugundan istek cikarabilirmiyim.. Birde yeni esimin cocuklarinida getirebilirmiyim…

  • 1516
    ugur

    herkeze selamlar viyandan yaziyorum bu siteyi cok takip ettim ve avusturyaya gelmenin cok zor oldugunu dusundum ama o kadar zor degilmis gozunuzde fazla buyutmeyin esim polonyali avrupa vatandasi is buldu ve 1100 euro net para aliyor isinde 3 ayi doldurduktan sonra istanbuldan davetiye vizesi olarak basvurdum subat ayinda ama evli degildik basvurdugumda davetiye vizesi (turist vizesi) akrabalar icindir genelde ben beraber cektirdigimiz resimleri ve onun turkiyeye gelis vizelerini (pasaportunda) gosterdim ve 15000 tl para gosterdim hesabimda oda 4000 euro para gosterdi hesabinda bana gisedeki kadin kesinlikle vize cikmaz dedi fazla umit baglama dedi ama vizem 2 gunde cikti 75 gunluk basvurdum ama 1 aylik vize verdiler ve sonra evlilik icin olan evraklari hazirladim ve viyanaya geldim burada hemen evlendim ve sonra esimle beraber magistrat MA35 gidip vize basvurusu yaptik vizemin bitmesine 1 gun kala oradaki kadin vizeyi biz verecegiz tükiyeye gitme dedi ben vizem bitiyor dedim oda dediki gitme bisey olmaz dedi ve bana bir kegit yadi basvuru tarihimi ve vize bekliyor yazan bir belge verdi sonra ben yine icimin rahat etmesi icin bir polis buldum disarda ve sordum birsey olurmu o bana dediki normalde gitmesi gerekiyor ama gitmesede birsey olmaz dedi eger bir suc veya kavga gürültüye karismazsa dedi bende dönmedim türkiyeye sonucta polis bakiyor burda basvuru tarihim 25.03.2014 ve ordaki kadin benden ve esimden benim pasaport ve pasaport fotokopisi ve calistigi sirkette ne calisma sozlesmesi ve ne kadar ücret aldigi ev adresi evlilik cuzdanini istediler ve hala bekliyorum aradik gecen hafta ve dedilerki hersey degisti kanun ve islemler biraz uzayacak dediler acikcasi evraklari kendim hazirladim cok basit zaten gisedeki kadin seciyor evraklari gerisini size veriyor hesaptaki para ve esinizin maasi önemli burda evlenmek ve basvurmak daha iyi türkiyede beklemekten se burada esinizin yaninda beklemek ve vize basvurusu daha iyi esiniz avusturya veya avrupa vatandasi ise hersey daha kolay oluyor konteyjan yok eger esiniz türk ise konteyjan var her yil belirli bir sayida eger konteyjan dolarsa diger yilin konteyjanina giriyorsunuz o da 6 ay veya daha fazla bir süre bu arada 3 tanede cocuk var allah yardimciniz olsun

  • 1515
    suphi

    Noter tasdikli olmasi lazim diyosunuzda ama bana gelen evrak bilgisinde hicbir evragin noter tasdikli olmasi gerektigi yazilmiyor,,?? Nasil olacak

  • 1514
    emel

    sonunda aldım vizemi şükürler olsunki hiç bi sorun çıkmadı sabah evrakları verdim saat 3.de aldm baya kalabalıktı ama ona rağmen yetiştirdiler hızlı çalışıyorlar demekki:))allah bekleyen herkse sabır versin umarım bekleyenlerinde bir an önce çıkar ..

  • 1513
    mustafa

    >>>emel
    endişelenecek bir şey yok,eger götüreceğiniz evraklarda eksik yoksa o gün alırsınız vizeyi, yanında biletide götür iceridekilere bildir. vizeni passın icine yapistirip verecekler. D vizesi olduğu için istersen hollandadan gel hic bisi olmaz. hayirli olsun vizeniz.

  • 1512
    emel

    mustafa>>>>>,
    teşekkürler mustafa bey evet formda çoklu giriş tek giriş transit geçiş filan yazıyor ben hiç birini işaretlemedim henüz anlamadığım için…peki vizeyi almaya gittiğim gün veriyorlarmıki acaba bide biletimde yanmasın sabahtan evrakları verip saat:15.00 de gelin diyorlar ama burdan bi arkadaş 10 gün sonra gelip alabilirsiniz diye duymuş kafama takıldı şimdi benim bende bileti haftaya almış oldum umarım sorun çıkmaz :(

  • 1511
    mustafa

    >>>emel
    bir sorun olmaz, zaten vizeyi almaya giderken doldurduğun form bunun icin, formda belirtirsin belirtmesende önemli değil, verdikleri vize schengen vizesi olmuş oluyor ama formda belirtirsen o ülkeden transit yapacağına dair daha iyi olur o formda öyle bir madde var yada olmasi lazim diye hatirliyorum.

  • 1510
    emel

    merhabalar ben biletimi münihe aldım oradan avusturyaya geçeceğim acaba bu sorun olurmu gideceğim yere direk uçak olmadığı için en yakın vilayet münih bunun için bir evrak gerekiyormu sorun çıkmaması için bileniniz varmı acaba?

  • 1509
    emel

    fatmat>>>>>>>>>valla benden böyle birşey istemediler bilemiyorum istenilen evraklar arasında yoktu benim….

  • 1508
    fatmat

    Arkadaslar bu Haftungserklärung mecburmu ve her noterden alinabiliniemi ??

  • 1507
    emel

    merhabalar vize onayında istenilen evraklar ben vizemi almaya gidecem haftaya ve benden istenilen bunlar….(türk vatandaşı olanlar için)
    100 euro+30 tl vize ve randevu ücreti (avusturya vatandaşı ise istenmiyor)
    form 1 D vize başvuru form…2 adet biometrik foto
    en az seyahat öncesinde 2 haftalık seyaht sigortası(avusturya vatandaşı ise gerek yok)
    pasaport fotokopisi

  • 1506
    recep inanç

    BEY-RA TERCÜME AİLE BİRLEŞİMİ DOSYALARINIZ HAZIRLANIR SAYGILARIMLA
    RECEP İNANÇ
    TEL:0537 723 60 79 TEL:0090 312 466 86 09
    TUNUS CADDESİ 49/8 KAVAKLIDERE ANKARA 15 YILLIK TECRÜBEM VAR,,,,,,

  • 1505
    emel

    FATMA

    benimde onaylandı henüz almaya gitmedim istenilen evraklar sitede var form 1 olan http://www.vfsglobal.com/austria/turkey/approved_application.html gerçi randevu alınca sana mailde atıyorlar …..

  • 1504
    Cemil

    Eğer evrakları siz hazırlayamıyor iseniz buraya hiç gelmeyin ilk bir yıl sizi evrak trafiğine tutacaklar. Zaten evrakları kendiniz hazırlayamıyorsanız kusura bakmayın ama cahilsiniz demektir.

  • 1503
    Mustafa

    Herkese Merhaba,
    Viyana’ya geleli tam 3 yıl oldu, Benim zamanımda dil sertifikası zorunluluğu vardı o zamanlar çok kızmıştım bu yasaya ama şimdi hak veriyorum. Neden mi? Bu işler oraya gidince öğrenirim ile olmuyor buraya gelince bir kere acilen iş bulmak zorundasınız, en kötü iş yeri bile az çok almanca bilmenizi isteyecek sizden. kaldı ki hiç bilmiyorsanız az çok konuşmanız için en az 3 ay lazım.
    2. Konu dahada vahim, benim zamanımda devlet almanca kursu için bedava almanca kursu gutschein ı veriyordu şimdi ise oda kalktı eğer burada kursa gitmek isterseniz en az 1200 euroyu gözden çıkartmak zorundasınız. O yüzden sizlere tavsiyem açın internetten almanca çalışın uğraşın mektup yazmaya çalışın kendinizi test edin afedersiniz ama buraya tahta gibi gelmeyin.
    3. konu ben Türkiyeden Gothe İnst. ten a1 alarak geldim hemen kursa yazıldım ikinci ayda a2 ve a2artı sınavlarını girerek sertifikaları aldım senenin sonunda b1 sertifikası için çok zorladım kendimi sonuç, aldım ve ikinci senemde 5 yıllık vizeyi verdiler. Eğer en az a2 sertifikasına sahip değilseniz ilk beş yıl her sene 1 senelik vize alırsınız.
    4. konu çalışmak ne için önemli?, çalışmadığınız zaman zarfında almancayı geliştiremezsiniz, her ay eşinizin maaşından sigortanız kesilir ortalama 60 euro.Çalıştığınızda kendinizi güvende hissedersiniz anne babasının evinde oturacak olanlar çalışırsa ekonomik açıdan daha hızlı ev bulma şansı bulurlar.
    Bu dediklerim tabi ki içinizi karartmasın, gelince daha iyi anlayacaksınız, burası çalışma toplumu ve ne yazık ki kapitalizm kuralları geçerli, her ne kadar sosyal devlet gibi gözükse de eğer yabancı iseniz bazı haklardan mahrumsunuz, o hakları elde etmek sizin almanca seviyenize ve çalışma koşullarınıza bağlı, tekrarlıyorum buraya tek bir cümle almanca bilmeden geliyorsanız sizin için kara günler başlamış demektir…

  • 1502
    Mustafa

    fatma

    Vizeniz onaylandıysa ve sizi aradılar ise sadece gidip alıyorsunuz başka hiç bir evrağa gerek yok fakat siz yinede arayıp sorun. Ben 3 sene önce aldım sadece pasaportu götürdüm sabahtan içeri verdim saat 2de gelin dediler saat 2de gittiğimde pasın içene vizeyi yapıştırıp verdiler. Vize süreniz 1 sene olup ilk aradıkları andan itibaren başlamaktadır.

  • 1501
    fatma

    Arkadaslar merhaba. Vize basvurunda bulundum ve onaylandi . Benden vizemi alirken hangi evraklar gerekicek tercume edilmesine gerek varmi detayli anlatabilirmisiniz

Sayfalar: [31] 30 29 28 27 26 25 24 23 22 211 » Show All

Yorum Yazınız

103.272 Okuma